Vi utfører inspeksjonstjenester og FDV dokumentasjon på alle typer konstruksjoner og infrastruktur. I mange tilfeller benyttes høyoppløselige bilder fra fullformatkamera for å lage 360graders panorama bilder. Med vanlige bilder blir det ofte spørsmål og hva som befinner seg utenfor bildekanten. Fordelen med panoramaene er at man i ettertid kan rotere seg til ønsket perspektiv og se detaljer som har vist seg å være viktige. En annen stor fordel er muligheten for å kunne bruke panoramaene til å orientere seg rundt i bygg, anlegg, trange rom osv.


Panoramaene knyttes sammen som vist ovenfor og man kan i tillegg legge annen informasjon og dokumentasjon inn i modellen. Erfaring viser at dette gir stort potensiale for tidsbesparing, særlig ved tilstandsanalyse og revurdering av kompliserte konstruksjoner hvor tilkomst er vanskelig eller reiseveien er lang.

Eksempler på nyttig tilleggsinformasjon som kan legges inn i modellene er:

  • Nærbilder av detaljer i panoramamodellen
  • Nøyaktig plasserte målepunkt, med interaktiv presentasjon av data
  • Brukermanualer og instruksjoner for utstyr
  • Link til leverandører
  • Informasjon om kontaktperson og ansvarlig
  • Utstyrstagger, vedlikeholdsnummer osv.

Illustrasjon av størrelsesforhold mellom forskjellige bildetyper

Vi kan ta panoramabilder fra bakken og luften og er sertifisert i luftfartstilsynets høyeste klasse (RO3) for ubemannet luftfart. Vi har lang erfaring med panoramabilder i vanskelige området, som for eksempel inne i francis- og pelton-turbiner for vannkraftproduksjon. Alt vi trenger for å lage bilder inne i et slikt rom er en 30 cm inspeksjonsluke.


Vi har også mulighet for å lage 360 graders video slik at man fritt kan rotere bildet 360 grader mens videoen spiller. Dette er godt tilpasset VR.

De interaktive løsningene vi leverer kan kombineres for å tilfredsstille ulike behov. For eksempel kan vi knytte sammen 3D-modeller, 360graders panoramabilder, FEM-analysemodeller og måledata.

På denne måten kan man få enkel tilgang til data med interaktive løsninger på et sted. For dette formålet har vi en egen sikker webbasert portal: interactive.olavolsen.no hvor vi kan dele innhold med kunder og samarbeidspartnere på en sikker måte. Filer og innhold kan også lagres og vises lokalt.