Offshore Olje og gass

Offshore betongkonstruksjoner slik som Condeep-plattformene har vært selskapets varemerke siden 70-tallet. Vi utfører et mangfold av tjenester fra konseptstudier til detaljprosjektering. Rundt 700 konsepter har blitt utviklet av selskapet, og Dr.techn. Olav Olsen har utført detaljprosjektering av mer enn 20 offshore installasjoner som nå er i operasjon. I dag jobber vi med flere typer betongkonstruksjoner sånn som flytere, lagertanker og industrianlegg.

Dr.techn. Olav Olsen har en unik erfaring innen konseptutvikling, der vi har vært hjernen bak noen av verdens største og mest imponerende konstruksjoner. I noen tilfeller har vi startet dedikerte selskap rundt konseptene, gjerne i samarbeid med andre. Firmaets grunnlegger var den første norske mottager av den prestisjefylte FIP-medaljen and Gustave Magnel Gullmedalje, og han ble også tildelt æresmedlemskap i Norsk Forening for Betongkonstruksjoner. I 2007 fikk han OEC sin “Technology Pioneer Award” i Houston for sitt arbeid med GBSer konstruert av betong.

Offshore stålkonstruksjoner slik som Semi-Submersible, Spar, FPSO, Jacket, Jack-up, og integrerte eller modulariserte topsider har vært en stor del av vår prosjektportefølje de siste 25 årene. Selskapet utfører en rekke tjenester fra studier til detaljprosjektering. Å finne det beste konseptet uavhengig av material er en av våre spisskompetanser.

Våre kunder strekker seg fra oljeselskap, klasseselskap, kontraktører til prosjekterende. 

Dr.techn. Olav Olsen har utfyllende kompetanse innen hydrodynamikk og konstruksjonsanalyser, og prosjektering av stålkonstruksjoner. Vi har også omfattende erfaring med prosjektering av flammetårn, kranpidestaller, pile-clustere og sugeanker.